tisdag 26 juli 2011

Pott-tömningsrace

Lillasyster har en egen procedur varje gång hon gör nr 2 på pottan. Vi vet inte riktigt varför. Kanske är hon pedant, eller så tror hon bara att det är så det ska vara, för att jag emellanåt gjort rent pottan innan hon varit klar, för att undvika att de små händerna med flit kladdar i det. I alla fall: Hon ska tömma och göra rent pottan för varje liten sak som hamnar i den. Det är lite tröttsamt ibland, när man måste vänta på fem rengörningar innan hon är klar. Och lägg till "kan själv"-dimensionen, så fattar ni att det är lite irriterande, för den som är med henne... Men bra att hon gör det på pottan istället för i blöjan.

Även lillebror är sån där. Han väntar förstås tills han är helt klar, oftast... Eftersom vi ställer ut pottan på trädäcket (för att minimera antalet olyckor utomhus), händer det att ungarna springer igenom huset med fylld pottinsats.  Om man inte är där när de är klara, måste man själv anta optimal fart när man springer efter. Tillräckligt fort för att hinna ikapp och ta insatsen innan de råkar tappa ut något, men inte så fort att man stressar dem och de häller ut innehållet p g a det.

Och rätt ofta bestämmer de själva att pottan ska stå på något nytt ställe, bara för att de vill testa att göra sina behov där. Man argumenterar inte gärna, med en nödig och inte 100% torr unge... Igår hade vi en sån incident. Lillasyster hade bestämt att pottan skulle stå på gästtoaletten. Där ville hon göra sina behov. När hon lagt något i pottan, sprang hon för allt hon var värd till stora badrummet för att tömma. Jag fick absolut inte torka henne innan (men det gjorde jag). Som tur var upprepades det bara en gång... Puh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar