lördag 17 september 2011

Flicktrosor: Kermit och morötter

Vi har haft problem med lillasyster och blöjor i några veckor nu. Vid blöjbyten får hon ett utbrott och står och gallskriker efter den gamla blöjan. Oftast vid ytterdörren, eftersom vi måste slänga den i soptunnan utomhus för att hon inte ska rota fram den ur soporna och försöka ta på sig den igen. När detta hänt, har hon ofta varit arg i uppemot en halvtimme, och vi har inte kunnat trösta henne på något sätt, utan bara distrahera henne med barnfilm för att bryta utbrottet.

Vi har lite olika teorier om varför. Jag tror att hon helt enkelt tycker att den gamla blöjan är skönare än den nya. Maken tror att hon skäms för att hon kissar i blöjan. I vilket fall, så vill vi lösa det genom att hon blir torr. Hon kissar och bajsar på pottan eller toaletten, hälften av gångerna, så att hon gör saker i blöjan är förmodligen bara av gammal vana och lathet.

Så jag gick och köpte ett antal söta flicktrosor till henne, för hon älskar verkligen flickiga saker av någon anledning (som inte är att jag prackat dem på henne). Har hon velat ha dem? Nähä. Hon har antingen velat ha en gammal kissblöja eller springa runt naken om baken. Men det löste sig precis. Jag rotade fram ett par rosa, rätt så flickiga trosor med grodan kermit på, i min garderob och tog på mig. Snyggt va? Det tyckte lillasyster och hon ville genast ha på sig sina trosor med små morötter på. Genast hade vi en "connection" min dotter och jag: Trosor med djursaker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar